Küpsisekräsupea soolakaramellikohukestega

Magustoidud kohukestega

Suus sulav küpsisekook, kus maitses tunda nii magusat soolakaramelli kui ka hapukat vaarikat.

9 tk

Koostisosad
Kalevi küpsised 3 pakki (à 165 g)
Väike Tom karamellkohuke soolakaramellitäidisega 4 tk
Vaarikatoormoos 1-2 dl
Hapukoor 5 dl
Vaarikaid (külmutatud) 200 g
Glasuur:
Tume või piimašokolaad 50 g
Vahukoor 0, 5 dl
Võid 1 sl
Kaunistamiseks:
Värsked vaarikad 100‒150 g
Väike Tom karamellkohuke soolakaramellitäidisega 2tk
Proovi retseptis

Lao kräsupea põhjaks vaagnale 3×3 küpsist või vali koogi kuju vastavalt alusele. Kata küpsised toormoosiga. Murenda ülejäänud küpsised kaussi ning sega hapukoore ja vaarikatega. Külmunud marjad lisa sügavkülmast võetuna, sulatada pole vaja. Lase küpsisesegul u 10 minutit seista, et osa hapukoorest imenduks küpsistesse. Lõika külmkapikülmad kohukesed õhukese noaga pikuti pooleks ja seejärel omakorda viieks, nii saad 10 toekat kohukese tükki. Sega need ettevaatlikult küpsisesegu hulka.
Tõsta saadud segu kauni kuhjana küpsise-moosikihile. Lõika samal moel veel 2 kohukest kauniteks tükkideks (vajadusel kasta nuga enne lõikamist iga kord kuuma vee alla, see aitab kohukesi kaunilt lõigata). Vajuta kaunistuseks kohukesetükid veel kumerale tordile. Tõsta kook üle öö külmkappi.
Glasuur valmista kohe või siis vahetult enne serveerimist.
Kuumuta vahukoor väikeses potis keemiseni ( ära keeda!), tõsta kõrvale. Lisa või ja hakitud šokolaad, sega kiirelt sulamiseni. Lase glasuuril väheke jahtuda ja nirista tort sellega üle. Kaunista kohe ka vaarikatega, et need kinnituksid glasuurile.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa