Küpsiserull kohukeste ja õuntega
Mõnusalt hapukale küpsiserullile annavad meeldivat mahlakust, erinevat struktuuri ja head maitset õunakuubikud, kohukesed ja aprikoositükid. Hea vaheldus kirjule koerale.
20 tk
Koostisosad | |
---|---|
Kalevi küpsiseid | 2 pakki (à 180 g) |
Võid | 100 g |
Väiksemat sidrunit | 1 tk |
Kuivatatud aprikoose | 100 g |
Keskmist hapukat õuna | 2 tk |
Väikse Tomi karamellikohukesi soolakaramellitäidisega | 3 tk |
Hapukoort | 2 dl |
Kaunistuseks: | |
Väikse Tomi karamellikohuksi soolakaramellitäidisega | 1-2 tk |
Küpsisepuru |
Purusta küpsised tükkideks kaussi (mitte peeneks puruks).
Sulata potis või, lase jahtuda.
Pese sidrun, riivi kollane kooreosa kaussi küpsiste juurde. Tükelda aprikoosid ja lisa samuti küpsistele. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pressi sidrunist mahl välja, nirista õuntele ja sega kohe läbi.
Lisa küpsisesegule õunatükid, jahtunud sulavõi ja hapukoor ning sega ühtlaseks. Tükelda külmkapikülmad kohukesed õhukese noaga ja sega viimaseks ettevaatlikult hulka.
Lõika küpsetuspaberist kaks suurt ruutu. Pane ühele neist pika vorstina pool küpsisemassist, keera kokku ja suru kätega kenaks rulliks. Tee samamoodi ka teine rull.
Hoia üle öö külmas, lõika viiludeks, kaunista kohukeseviilude ja küpsisepuruga.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa