Laimi-juustukook
Meie suur lemmik igal ajal! Valmista küpsetamata laimi-juustukook kuues pokaalis või ühes suures kaunis klaaskausis. Naudi paari tunni pärast või järgmisel päeval, kaunista sidrunijäätisega!
6-le
Koostisosad | |
---|---|
Küpsisepõhi: | |
Digestiivküpsis | 10 tk |
Või | 40 g |
Laimikreem: | |
Laimi | 2 suuremat (või 3 väiksemat) |
Maitsestamata toorjuust | 200 g |
Kondenspiim | 1 purk (397 g) |
Serveerimiseks: | |
Premia Sidruni-laimi koorejäätis |
Proovi retseptis
Valmistamine
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga, jaga pokaalide või klaaside põhja.
Pese laimid ja riivi roheline kooreosa peene riiviga. Vahusta toasoe toorjuust kondenspiima, laimikoore ja pressitud mahlaga ühtlaseks kreemiks.
Jaga kreem pokaalidesse küpsisepõhjale ja tõsta serveerimiseni külma. Enne laualetoomist serveeri kooki sidrunijäätisepallidega ja kaunista küpsisepuru ning laimikoorepuruga.
Head maiustamist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa