Leivasupp
Leivasupp on maitsev nostalgiline magustoit, mis meenutab paljudele lapsepõlve ilusaid aegu. Jäätisepalliga serveerituna maitseb imehea!
8-10le
Koostisosad | |
---|---|
veidi kuivanud musta leiba | 300 g |
vett | 1 l |
rosinaid | 100 g |
jõhvikaid (värsked või külmutatud) | 30 g |
suhkrut | 1,5 dl |
kaneelikoort | 1-2 tk |
nelki | 3 tera |
sidrunist pressitud mahla | 2 sl |
Serveerimiseks: | |
Premia karamelli-vanilli koorejäätis pohlamoosiga | 1 pakk |
Proovi retseptis
Valmistamine
Tükelda leib, pane potti koos veega ja leota, kuni pehmeneb. Kuumuta potis keemiseni, kuni leivatükid on lagunenud. Purusta saumikseriga või hõõru segu läbi sõela.
Lisa pestud rosinad, jõhvikad, suhkur, kaneelikoor ja nelk. Keeda 5-7 minutit, vajadusel lisa veel vett. Pressi juurde ka sidrunist pressitud mahl. Lase jahtuda, serveeri kausikestes külma jäätisepalli ja jõhvikatega.
Mõnusat nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa