Leivasupp

Magustoidud

Leivasupp on maitsev nostalgiline magustoit, mis meenutab paljudele lapsepõlve ilusaid aegu. Jäätisepalliga serveerituna maitseb imehea!

8-10le

Koostisosad
veidi kuivanud musta leiba 300 g
vett 1 l
rosinaid 100 g
jõhvikaid (värsked või külmutatud) 30 g
suhkrut 1,5 dl
kaneelikoort 1-2 tk
nelki 3 tera
sidrunist pressitud mahla 2 sl
Serveerimiseks:
Premia karamelli-vanilli koorejäätis pohlamoosiga 1 pakk
Proovi retseptis
Valmistamine

Tükelda leib, pane potti koos veega ja leota, kuni pehmeneb. Kuumuta potis keemiseni, kuni  leivatükid on lagunenud. Purusta saumikseriga või hõõru segu läbi sõela.

Lisa pestud rosinad, jõhvikad, suhkur, kaneelikoor ja nelk. Keeda 5-7 minutit, vajadusel lisa veel vett. Pressi juurde ka sidrunist pressitud mahl. Lase jahtuda, serveeri kausikestes külma jäätisepalli ja jõhvikatega.

Mõnusat nautimist!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa