Leivavaht
Nii lihtne ja hea nostalgiahõnguline magustoit, mis saab karamellise jäätisega täiesti uued maitsenüansid.
Tasub proovida!
4-le
Koostisosad | |
---|---|
Musta leiba | 200 g |
Vett | 4 dl |
Suhkrut | 150 g |
Hapukat mahla | 2 dl |
Mannat | 1 sl |
Serveerimiseks: | |
Meelepäraseid marju, nt pohli | |
Premia Karamelli- vanilli Koorejäätist pohlamoosiga | 1 l |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Pane tükeldatud leib vette väiksemasse potti likku 15 minutiks. Purusta seejärel saumikseriga. Lisa mahl ja suhkur. Lase keema tõusta, nirista juurde manna ja kuumuta segades u 5 minutit, paksenemiseni. Lase jahtuda ja vahusta mõnusaks vahuks. Jaga kausikestesse, serveeri marjade ja jäätisepalliga.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa