Leivavaht

Magustoidud

Nii lihtne ja hea nostalgiahõnguline magustoit, mis saab karamellise jäätisega täiesti uued maitsenüansid.
Tasub proovida!

4-le

Koostisosad
Musta leiba 200 g
Vett 4 dl
Suhkrut 150 g
Hapukat mahla 2 dl
Mannat 1 sl
Serveerimiseks:
Meelepäraseid marju, nt pohli
Premia Karamelli- vanilli Koorejäätist pohlamoosiga 1 l
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Pane tükeldatud leib vette väiksemasse potti likku 15 minutiks. Purusta seejärel saumikseriga. Lisa mahl ja suhkur. Lase keema tõusta, nirista juurde manna ja kuumuta segades u 5 minutit, paksenemiseni. Lase jahtuda ja vahusta mõnusaks vahuks. Jaga kausikestesse, serveeri marjade ja jäätisepalliga.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa