Lõbusad banaanimuffinid jäätisega
Ikka kipub vahel paar banaani tumenema puuviljavaagnal, just neist üleküpsenud banaanidest saad parimad banaanimuffinid. Kaunista serveerides jäätisepalli ja meelepäraste kommidega. Lihavõttelauale valmista lastega koos pikkade kõrvadega vallatuid pühadejänkusid, muffinid kaunista vahetult enne serveerimist.
12 tk
Koostisosad | |
---|---|
nisujahu | 4,5 dl (sellest 1,5 dl soovitavalt täistera) |
küpsetuspulbrit | 1 tl |
soodat | 1 tl |
võid | 100 g |
fariinsuhkrut | 2 dl |
muna | 1 tk |
banaani | 2 suurt |
hapupiima, keefirit või jogurtit | 1,5 dl |
kreeka pähkleid | 70 g |
Kaunistamiseks: | |
Maapähklikreemi ja šokolaadiküpsistega banaani-koorejäätis | 1 tops |
meelepäraseid komme |
Sega ühes suures kausis omavahel kuivained : jahud, küpsetuspulber, sooda, suhkur ja tükeldatud pähklid.
Sulata või ja sega väiksemas kausis muna, kahvliga püreeritud üliküpsete banaanide ja hapupiimaga. Vala saadud segu kuivainete hulka ja sega ettevaatlikult läbi.
Jaga taigen pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse, peaaegu ääreni täidetud.
Küpseta 190° juures pöördõhuga u 15 minutit. Lase 10 minutit jahtuda ja võta vormist välja. Kaunista täiesti jahtununa vahetult enne serveerimist jäätisepalli ja kommidega ( jäätis sulab kiiresti).
Head maiustamist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa