Maasika-jäätisemaius mündibeseedega
Beseed, maasikad ja jäätis – üks parimaid suvekooslusi, eriti kui on lisaks veel ka münti ja laimi! Mündibeseed saad osta valmiskujul poest, kui ka küpsetada ise. Ka valged beseed sobivad hästi, kuna jäätises on münt sees.
4-le
Koostisosad | |
---|---|
Maasikaid | 200 g |
Laimi | 1 tk |
Suhkrut (pruuni) | 1 sl |
Mündibeseed | 12-15 tk |
Premia Piparmündi koorejäätis šokolaaditükkidega | |
Rohelised mündibeseed: | |
Munavalget | 2 |
Soola | näpuotsaga |
Suhkrut | 1 dl |
Maisitärklis | 1 tl |
Mündibüree | 1-2 tl |
Mündipüree: | |
Värsket münti | peotäis |
vesi | väike sorts |
Valmista esmalt beseed, kui sa ei osta neid valmiskujul poest.
Püreesta hakitud münt sortsukese veega roheliseks massiks, suru läbi sõela. Vahusta munavalged näputäie soolaga tugevaks valgeks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ja vahusta, kuni saad valge läikiva tugeva vahu (kokku u 5 minutit). Lisa maisitärklis ja 1-2 tl mündipüreed, vahusta läbi. Soovi korral lisa veel rohelist toiduvärvi.
Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile väikesed munavahutupsud ja küpseta ahjus 120 kraadi juures 50 minutit, lülita ahi välja ja jäta veel tunniks lahtise uksega ahju kuivama. Jahuta seejärel lõplikult.
Tükelda maasikad väikesteks kuubikuteks, lisa suhkur. Riivi pestud laimilt koor ja pigista pooleks lõigatud laimidest peale ka mahl. Vahetult enne serveerimist jaga väikeste kausikeste põhja enamus maasikatükkidest, 2 jäätisepalli ja mõned beseed. Kaunista magustoidud veel maasikatükkidega ning serveeri kohe!
Head maiustamist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa