Maasika-rabarberikook
Krõbedal muretaignapõhjal kevadine rabarberiplaadikook magusate maasikatega. Seda on tore küpsetada ajal, kui maasikad juba müügil ja rabarber aias kasvada vohab. Kooki võib küpsetada ka ainult rabarberiga, siis oleks hea puistata koogile ka väheke kaneeli.
12 -15 tk
Koostisosad | |
---|---|
Põhi | |
Või | 200 g |
(Pruuni roo) suhkur | 1 dl |
Nisujahu | 3 dl |
Muna | 1 tk |
Küpsetuspulber | 1 tl |
Näpuotsaga soola | |
Vahele | |
Rabarberid | 400 g |
Maasikad | 200 g |
(Või rabarbereid 600 g) | |
Kate | |
Muna | 2 tk |
Suhkur (puuni roo) | 1 dl |
Vanillisuhkur | 2 tl |
Maitsestamata Kreeka jogurt | 200 g |
Serveerimiseks | |
Premia vanilli-koorejäätist kirsi-tšillimoosi ja šokolaaditükkidega | 2 topsi |
Tuhksuhkur |
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Sega hulka muna ja küpsetuspulbri ning soolaga segatud jahu. Kata väiksem ahjuplaat (25 x 35 cm) küpsetuspaberiga ning suru tainas näppudega laiali. Tükelda rabarberid ja laota põhjale. Lõika maasikad sektoriteks ja aseta rabarberitele. Katte tarvis vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks, sega hulka jogurt. Nirista segu rabarberitele. Küpseta 200kraadises ahjus 20-25 minutit või kuni kook on läbi küpsenud. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks. Sõelu jahtunult üle tuhksuhkruga.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa