Maasika-rabarberikook

Magustoidud Tordid ja koogid

Krõbedal muretaignapõhjal kevadine rabarberiplaadikook magusate maasikatega. Seda on tore küpsetada ajal, kui maasikad juba müügil ja rabarber aias kasvada vohab. Kooki võib küpsetada ka ainult rabarberiga, siis oleks hea puistata koogile ka väheke kaneeli.

12 -15 tk

Koostisosad
Põhi
Või 200 g
(Pruuni roo) suhkur 1 dl
Nisujahu 3 dl
Muna 1 tk
Küpsetuspulber 1 tl
Näpuotsaga soola
Vahele
Rabarberid 400 g
Maasikad 200 g
(Või rabarbereid 600 g)
Kate
Muna 2 tk
Suhkur (puuni roo) 1 dl
Vanillisuhkur 2 tl
Maitsestamata Kreeka jogurt 200 g
Serveerimiseks
Premia vanilli-koorejäätist kirsi-tšillimoosi ja šokolaaditükkidega 2 topsi
Tuhksuhkur
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Sega hulka muna ja küpsetuspulbri ning soolaga segatud jahu. Kata väiksem ahjuplaat (25 x 35 cm) küpsetuspaberiga ning suru tainas näppudega laiali. Tükelda rabarberid ja laota põhjale. Lõika maasikad sektoriteks ja aseta rabarberitele. Katte tarvis vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks, sega hulka jogurt. Nirista segu rabarberitele. Küpseta 200kraadises ahjus 20-25 minutit või kuni kook on läbi küpsenud. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks. Sõelu jahtunult üle tuhksuhkruga.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa