Marja-kohupiimakook valge šokolaadiga
kaheksale
Värsked marjad, kreemjas kohupiim ja hõrk valge šokolaad – ideaalne maius sõprade või perega nautimiseks!
Koostisosad | |
---|---|
suhkrut | 180 g + 1 sl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
mahedamaitselist õli (näiteks viinamarjaseemneõli) | 1 dl |
muna | 2 tk |
paksemat kreemjat kohupiima (näiteks Saida) | 200 g |
jahu | 180 g/u 3 dl + 1 sl |
soola | 0,25 tl |
küpsetuspulbrit | 1 tl |
soodat | ¼ tl |
Maahärra marjasegu | 1 pakk/300 g |
valget šokolaadi | 100 g |
Määri u 22 cm läbimõõduga lahti käiv koogivorm kergelt õliga ja vooderda küpsetuspaberiga. Vahusta suhkrud vispli või mikseri abil paari minuti jooksul munadega, lisa õli ja kohupiim ja sega ühtlaseks. Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja sooda ning lisa kahes jaos, vahepeal kergelt segades, muna-kohupiimasegule. Sega läbi, aga pigem tasahilju ja ainult niipalju kui vajalik. Sega külmutatud marjad jahuga ja lisa pool kogusest tainale. Lisa ka hakitud šokolaad, millest jäta ¼ kõrvale. Sega läbi ja kalla ettevalmistatud vormi. Ülejäänud marjad ja šokolaad kalla lihtsalt vormi ja suru kergelt tainasse. Puista peale 1 sl suhkrut. Küpseta kooki ahju keskmises osas 180-kraadi juures 50 -70 minutit või kuni koogi keskosasse torgatud tikk puhtaks jääb. Lase 10 minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta serveerimisalusele ja söö kas soojalt või lase enne täielikult jahtuda. Soovi korral puista koogile ka tuhksuhkrut.
Retsept ja foto: Britt Paju