Marjakook

Tordid ja koogid

Imelihtne ja maitsev suvine  marjakook, kus mustad sõstrad, vaarikaid ja muud hapukad suvemarjad on justkui kirss tordil. Parimaks maitseelamuseks serveeri kooki koorese vanillijäätisepalliga.

10le

Koostisosad
Põhi:
Toasoe või 150 g
Suhkur 1 dl
Näpuotsaga soola
Jahu 3 dl
Küpsetuspulber 1 tl
Muna 1 tk
Kate:
Suvemarjad (Näiteks mustad sõstrad ja vaarikad) 5 dl
Hapukoor 250 g
Suhkur 3 sl
Muna 1 tk
Vanillisuhkur 1 tl
Serveerimiseks:
Regatt perejäätis
Proovi retseptis
Valmistamine

Valmista esmalt koogitaigen.

Vahusta toasoe või näpuotsatäie soola ja suhkruga, lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru taigen 24 cm võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele.

Laota peale marjad. Vahusta katte jaoks muna suhkruga, sega juurde hapukoor ja vanillisuhkur, laota marjadele.

Küpseta 200 ° juures u 30 minutit. Lase väheke jahtuda ja serveeri koos jäätisega.

Head nautimist!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa