Marjakook
Imelihtne ja maitsev suvine marjakook, kus mustad sõstrad, vaarikaid ja muud hapukad suvemarjad on justkui kirss tordil. Parimaks maitseelamuseks serveeri kooki koorese vanillijäätisepalliga.
10le
Koostisosad | |
---|---|
Põhi: | |
Toasoe või | 150 g |
Suhkur | 1 dl |
Näpuotsaga soola | |
Jahu | 3 dl |
Küpsetuspulber | 1 tl |
Muna | 1 tk |
Kate: | |
Suvemarjad (Näiteks mustad sõstrad ja vaarikad) | 5 dl |
Hapukoor | 250 g |
Suhkur | 3 sl |
Muna | 1 tk |
Vanillisuhkur | 1 tl |
Serveerimiseks: | |
Regatt perejäätis |
Proovi retseptis
Valmistamine
Valmista esmalt koogitaigen.
Vahusta toasoe või näpuotsatäie soola ja suhkruga, lisa muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru taigen 24 cm võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele.
Laota peale marjad. Vahusta katte jaoks muna suhkruga, sega juurde hapukoor ja vanillisuhkur, laota marjadele.
Küpseta 200 ° juures u 30 minutit. Lase väheke jahtuda ja serveeri koos jäätisega.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa