Mascarpone-rabarberikook

Tordid ja koogid

Üllata oma kõige kallimat emadepäeval isetehtud vanilli-mascarponevahuse rabarberikoogiga, mis maitseb parimalt jahtunult ja serveerituna koos kondenspiima-koorejäätisega.

12-le

Koostisosad
Rabarberimoos:
rabarberit 500 g
suhkrut 3 dl
1 vanillikaun (või 2 tl vanillisuhkrut/1 tl vanillipastat)
Põhi:
digestive küpsised 270 g
või 100 g
Täidis:
mascarpone 750 g
vanillimaitseline kohupiimapasta 300 g
suhkrut 1,5 dl
vanillisuhkrut (või 1 tl vanillipastat) 1 sl
maisitärklist 1 dl
muna 4 tk
vahukoort 1 dl
Kaunistamiseks:
maasikaid
makroone
külmkuivatatud marjapuru
Serveerimiseks:
Eriti Rammus Kondenspiima-koorejäätis karbis
Proovi retseptis
Valmistamine

Tükelda rabarber ja keeda suhkru ning pooleks lõigatud vanillikaunaga (seemned puhasta noaga potti) 10-15 minutit. Kui kasutad vanillisuhkrut või-pastat, sega see kuuma moosi hulka. Lase moosil jahtuda (selle võib valmis keeta ka juba eelmisel õhtul).

Purusta küpsised ja sega sulavõiga, suru küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 170 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda.

Täidise jaoks vahusta toasoe mascarpone kohupiimapastaga, lisa suhkrud, tärklis, munad ja vahukoor, vahusta kõik läbi. Sega lõpuks ka hooletult hulka moos ja kalla vaht vormi põhjale. Küpseta 150 kraadi juures pöördõhuga u 1 tund (või 5-10 minutit kauem, olenevalt ahjust), pealt keskelt peab kook veel kergelt võdisema, kui ahjust välja võtad. Ainult nii jääb küpsetis mahlane ja siidine. Lülita ahi välja ja jäta kook lahtise uksega ahju tunniks jahtuma.

Tõsta kook seejärel üleöö külma, kaunista meelepäraselt. Serveerides tõsta igale torditükile ka jäätisepallike.

Head nautimist!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa