MISSISIPI ŠOKOLAADIKOOK

Tordid ja koogid

Tõeline šokohoolikute lemmik – rikkalik šokolaadihõrgutis, mis sobib imeliselt mündimaitselise jäätisega, kus ka šokolaaditükid sees. Lase koogil täielikult jahtuda enne jäätisega serveerimist.

8-10-le

Koostisosad
Põhi:
Digestive küpsiseid 170 g
võid 50 g
Täidis:
võid 200 g
pruuni suhkrut 1,5 dl
suurt muna 4 tk
tumedat šokolaadi 200 g
vahukoort 2 dl
Serveerimiseks:
Piparmündi-koorejäätis šokolaaditükkidega 1 tops Premia
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Purusta põhja jaoks küpsised, sega sulatatud võiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Tõsta täidise segamise ajaks külma.
Täidiseks sulata või, lisa hakitud šokolaad ja sega sulamiseni. Vahusta munad suhkruga, lisa koor, sega läbi. Ühenda šokolaadi-võiseguga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta ahjus 170 kraadi juures pöördõhuga u 45 minutit. Lase jahtuda. Serveeri taldrikul koos jäätisepalliga.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa