Moka-juustukook
Veidi mõrkjalt kohvimaitseline tarretatud juustukook meeldib ka neile, kes muidu magusat väga ei armasta.
8-10 tk
Koostisosad | |
---|---|
Põhi | |
Šokolaadiküpsised | 130 g |
Või | 50 g |
Täidis | |
Maitsestamata toorjuust | 400 g |
Suhkur | 2 dl |
Vanillisuhkur | 1 tl |
Lahustuva kohvi pulber | 4 tl |
Keeva vett | 4 sl |
Želatiinilehed | 6 tk |
Vahukoor | 400 ml |
Soovi korral 2 sl Vana Tallinna likööri või brändit | |
Kaunistuseks | |
Paar sokoladiküpsist | |
Serveerimiseks | |
Premia Vanilli-koorejäätist tumeda šokolaaditäidisega | 1 karp |
Purusta põhja jaoks küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud väiksema nelinurkse (u 14 x 26 cm) või 24-26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale. Tõsta täidise valmistamiseni külma.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette paisuma. Lahusta kohvipulber 4 sl keevas vees, Pigista želatiinilehed ükshaaval kuivaks ja lahusta segades ükshaaval kohe kuumas kohvis. Lase jahtuda, kuni valmistad täidise. Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega, nirista vahustamist jätkates hulka liköör. Vahusta koor ja sega toorjuustuvahu hulka. Nirista hulka ka väheke jahtunud kohvi – želatiinisegu, samal ajal täidist segades. Kalla täidis küpsisepõhjale ning tasanda kaunilt ühtlaseks. Tõsta tort 4 tunniks kuni üle öö külma. Lõika ruutudeks ja kaunista vahetult enne serveerimist taldrikul küpsisepuru ning jäätisepalliga.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa