Mõnusalt tummine šokolaadikook
Šokolaadikook sobib hästi halli sügispäeva. Mida kvaliteetsemat šokolaadi koogile peale puistad, seda parema koogi saad. Superhea kook just leigena, koos jäätisepalliga serveerides.
8 tk
| Koostisosad | |
|---|---|
| võid | 50 g |
| muna | 2 tk |
| suhkrut | 2 dl |
| fariinsuhkrut | 1 dl |
| õli | 0, 5 dl |
| nisujahu | 2, 5 dl |
| tumedat kakaopulbrit | 4 sl |
| küpsetuspulbrit | 2 tl |
| vanillisuhkrut | 1 tl |
| soola | näpuotsaga |
| tumedat (70%) šokolaadi | 50 g |
| Serveerimiseks: | |
| Premia Vanilli-ja maasikakoorejäätist | 1 l |
| pohlatoormoosi | |
| (külmutatud) pohli | |
Sulata või. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv ümmargune või piklik koogivorm seest küpsetuspaberiga. Vahusta munad suhkrutega kohevaks vahuks, sega hulka väheke jahtunud sulavõi ja õli. Sega omavahel kuivained: jahu, kakao, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool, lisa munavahu hulka. Laota tainas vormi ja puista peale hakitud šokolaad. Küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit. Välja võttes peaks kook olema keskelt veel pehme, tahkub jahtudes. Nii jääb see just mahlane ja maitsev. Lase jahtuda ja serveeri koos jäätisepallikestega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
