Mõnusalt tummine šokolaadikook

Tordid ja koogid

Šokolaadikook sobib hästi halli sügispäeva. Mida kvaliteetsemat šokolaadi koogile peale puistad, seda parema koogi saad. Superhea kook just leigena, koos jäätisepalliga serveerides.

8 tk

Koostisosad
võid 50 g
muna 2 tk
suhkrut 2 dl
fariinsuhkrut 1 dl
õli 0, 5 dl
nisujahu 2, 5 dl
tumedat kakaopulbrit 4 sl
küpsetuspulbrit 2 tl
vanillisuhkrut 1 tl
soola näpuotsaga
tumedat (70%) šokolaadi 50 g
Serveerimiseks:
Premia Vanilli-ja maasikakoorejäätist 1 l
pohlatoormoosi
(külmutatud) pohli
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Sulata või. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv ümmargune või piklik koogivorm seest küpsetuspaberiga. Vahusta munad suhkrutega kohevaks vahuks, sega hulka väheke jahtunud sulavõi ja õli. Sega omavahel kuivained: jahu, kakao, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool, lisa munavahu hulka. Laota tainas vormi ja puista peale hakitud šokolaad. Küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit. Välja võttes peaks kook olema keskelt veel pehme, tahkub jahtudes. Nii jääb see just mahlane ja maitsev. Lase jahtuda ja serveeri koos jäätisepallikestega.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa