Moonisaiad

Pirukad ja plaadikoogid

Maitsvad ahjusoojad küpsetised neile, kellele meeldivad saiakesed, mooniseemned ja valge šokolaad. Naudi kõrvale külma maasikapiima ja elu on kui lill.

12-le

Koostisosad
Pärmitaigen:
Pärmi 25g (või 11g kuivpärmi)
Käesoe piim 2,5 dl
Suhkur 2 sl
Sool 0,5 tl
Jahu 7 dl
Või 2 sl
Täidis:
Sulatatud või 50 g
Mooniseemned 3 sl
Suhkrut 4 sl
Määrimiseks:
Muna 1 tk
Kaunistamiseks:
Valget šokolaadi 100 g
Mooniseemneid 1-2 sl
Kõrvale:
Väikese Tomi maasika piim
Proovi retseptis
Valmistamine

Hõõru toasoe pärm soola ja suhkruga vedelaks, lisa käesoe piim. Seejärel lisa vähehaaval juurde jahu ja pehme või. Sõtku ühtlaseks tainaks, kuni see kausi külgedelt lahti lööb. Vormi pall, puista peale jahu ja jäta räti alla tunniks kerkima.

Rulli tainas jahusel laual ristkülikuks. Määri peale sulavõi, puista peale suhkur ja mooniseemned. Keera pikemast servast rulli ja lõika umbes 2 cm paksusteks rullideks. Tõsta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lase veel 30 minutit kerkida räti all. Määri rullid lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 10-14 minutit, kuni on kaunilt küpsed.

Sulata šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus ja nirista kaunilt jahtunud saiakestele. Puista veel väheke mooniseemneid peale.

Kõrvale naudi Väikese Tomi uhiuut maasika piima!

Head maiustamist!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa