Mustika-kaerahelbe maius jäätise ja krõbeda kaerapuruga
Ideaalne augustikuine retsept, mil omad kodumaised mustikad on parimad! Kiirelt saad valmis laduda kausikestesse mustikate, jäätise ja krõbeda kaeraga magustoidu, mille kooslus on kodune ja maitsev.
4-le
Koostisosad | |
---|---|
Premia 40% vähema suhkruga koorejäätist maasikatäidisega | 4 tk |
värskeid mustikaid | 3 dl |
suhkrut | 1sl |
sidrunimahla | 1 tl |
täisterakaerahelbeid | 1,5 dl |
võid | 2 sl |
pruuni suhkrut | 2 sl |
näpuotsaga soola |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Kuumuta pannil või, lisa kaerahelbed, pruun suhkur ja sool, rösti helbed kuldseks ja krõbedaks.
Sega kausikeses mustikad suhkruga ja nirista peale sidrunimahl.
Serveeri Premia jäätis kuubikutena kaussidesse, üks jäätis kausikesse. Laota peale mustikad ja jahtunud kaerapuru. Naudi koheselt või hoia serveerimiseni külmas, ära aga unusta, et jäätis hakkab sulama.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa