Mustika-kaerahelbe maius jäätise ja krõbeda kaerapuruga

Magustoidud

Ideaalne augustikuine retsept, mil omad kodumaised mustikad on parimad! Kiirelt saad valmis laduda kausikestesse mustikate, jäätise ja krõbeda kaeraga magustoidu, mille kooslus on kodune ja maitsev.

4-le

Koostisosad
Premia 40% vähema suhkruga koorejäätist maasikatäidisega 4 tk
värskeid mustikaid 3 dl
suhkrut 1sl
sidrunimahla 1 tl
täisterakaerahelbeid 1,5 dl
võid 2 sl
pruuni suhkrut 2 sl
näpuotsaga soola
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Kuumuta pannil või, lisa kaerahelbed, pruun suhkur ja sool, rösti helbed kuldseks ja krõbedaks.
Sega kausikeses mustikad suhkruga ja nirista peale sidrunimahl.
Serveeri Premia jäätis kuubikutena kaussidesse, üks jäätis kausikesse. Laota peale mustikad ja jahtunud kaerapuru. Naudi koheselt või hoia serveerimiseni külmas, ära aga unusta, et jäätis hakkab sulama.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa