Muumimamma ahjupannkook
Muumiraamatutes muumimamma valmistab ahjupannkooki hommikuti.
Ahvenamaa ahjupannkooki valmistatakse riisi- või mannapudrust, kuhu on ka lahkelt puistatud kardemoni. Koos marjade ja jäätisega maitseb ahjust tulles lihtsalt imehea!
Kahele kuni neljale
Koostisosad | |
---|---|
Piima | 2 dl |
Mannat | 2 sl |
Muna | 1 tk |
Suhkrut | 2 sl |
Jogurtit | 3/4 dl |
Nisujahu | 3/4 dl |
Kartulijahu | 1 sl |
Kardemoni | 1 tl |
Kaneeli | 1 tl |
Soola | |
Võid | 2 sl |
Serveerimiseks | |
Premia Vanilli-koorejäätis tumeda šokolaaditäidisega | 1 l |
Sügavkülmutatud või värskeid marju |
Kuumuta piim keemiseni ja nirista segades hulka manna. Keeda vaiksel tulel segades 5 minutit, jälgi et ei kõrbeks põhja. Lase jahtuda.
Pane ahi 200 kraadi juurde. Sega jahtunud pudru hulka muna, suhkur, jogurt, jahud, kardemon, kaneel ja näpuotsaga soola. Tõsta väiksema panni põhja, mis kannatab ahju panna ( nt malmpann) tükikestena võid ja tõsta pann ahju. Kui sellist väiksemat panni pole, küpseta pannkooki ümmarguses ahjuvormis.
Kui või on sulanud ja mullitab kergelt, võta pann ahjust. Kalla tainas pannile ja küpseta kuldseks, u 15-20 minutit või kuni kook küps. Lase väheke jahtuda ja serveeri marjade või moosi ja jäätisega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa