Oreo juustukook
Kaunis peotort valmib lihtsalt ja maitseb nii suurtele kui väikestele. Eriti uhkeks saab see kaunistatuna vahvlitorbikus jäätiste, jäätisepallide, šokolaadikastme ja maasikatega.
10 tk
Koostisosad | |
---|---|
Põhi: | |
võid | 85 g |
Oreo küpsist | 22 tk |
Täidis: | |
maitsestamata toorjuustu, nt Philadelphia | 500 g |
vahukoort | 4 dl |
tuhksuhkrut | 2 dl |
vanillisuhkrut | 2 tl |
Oreo küpsist | 16 tk |
Kaunistuseks: | |
šokolaadikastet | |
maasikaid | |
Eriti Rammusat Pistaatsia-koorejäätist vahvlikoonuses | 2 tk |
Premia Pistaatsia-koorejäätist | 0,5 l karp |
Oreo küpsist | 2 tk |
Vooderda 24 cm lahtikäiv vorm seest küpsetuspaberiga. Sulata või. Purusta küpsised põhja jaoks ja sega sulavõiga. Suru vormi põhjale. Tõsta vorm külma, kuni valmistad täidise.
Vahusta toorjuust, vahukoor ja suhkrud tugevaks vahuks. Haki Oreo küpsised ja sega käsitsi täidise hulka. Laota täidis vormi põhjale ja tõsta vähemalt 4 tunniks külma.
Tõsta vahetult enne sööma hakkamist serveerimisalusele. Kaunista pooleks lõigatud maasikatega tordi ääred, tõsta 2-3 pistaajäätisepalli tordi keskele ja vajuta sinna 2 vahvlitorbikus pistaatsiajäätist kaunistuseks peale. Head isu!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa