Õuna-karamellijäätise krõbedik
Augustis algab õunahooaeg – Eesti aedade klassika! Karamell ja õun sobivad ideaalselt suvise jäätisega. Lihtne, kodune ja soe magustoit – sobib argiõhtuks oma perele kui ka külalistele.
6–8-le
| Koostisosad | |
|---|---|
| hapukat Eesti õuna | 3-4 (u 600 g) |
| fariinsuhkrut | |
| kaneeli | |
| võid | |
| Kate: | |
| kaerahelbeid | 100 g |
| jahu | 3 sl |
| suhkrut | 3 sl |
| külma võid | 50 g |
| Serveerimiseks: | |
| Eriti Rammus karamelli-koorejäätist (või vanilli) | 1 l |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Viiluta sektoriteks lõigatud õunad (vajadusel koori) ja sega fariinsuhkru ning kaneeliga. Kuumuta pannil või sees pehmeks. Laota õunad ahjuvormi põhja.
Sega kaerahelbed, jahu, suhkur ja külm või – näpi puruks.
Puista puru õuntele ja küpseta 200 °C juures 20–30 minutit, kuni vormiroog on pealt kuldne.
Serveeri soojalt koos karamellijäätisega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
