Õuna-karamellijäätise krõbedik

Magustoidud

Augustis algab õunahooaeg – Eesti aedade klassika! Karamell ja õun sobivad ideaalselt suvise jäätisega. Lihtne, kodune ja soe magustoit – sobib argiõhtuks oma perele kui ka külalistele.

6–8-le

Koostisosad
hapukat Eesti õuna 3-4 (u 600 g)
fariinsuhkrut
kaneeli
võid
Kate:
kaerahelbeid 100 g
jahu 3 sl
suhkrut 3 sl
külma võid 50 g
Serveerimiseks:
Eriti Rammus karamelli-koorejäätist (või vanilli) 1 l
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Viiluta sektoriteks lõigatud õunad (vajadusel koori) ja sega fariinsuhkru ning kaneeliga. Kuumuta pannil või sees pehmeks. Laota õunad ahjuvormi põhja.
Sega kaerahelbed, jahu, suhkur ja külm või – näpi puruks.
Puista puru õuntele ja küpseta 200 °C juures 20–30 minutit, kuni vormiroog  on pealt kuldne.
Serveeri soojalt koos  karamellijäätisega.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa