Õuna-kitsejuustupirukas
Kui sa oled magusasõber, kes armastab sama palju ka soolast ning naudib kuuma pirukat, millele sulav jäätis jahutust pakub, siis see magus maitseelamus soolaste välgatustega on kindlasti proovimist väärt!
6-8 le
Koostisosad | |
---|---|
pärmi-lehttaigent | 250 g |
kitsejuustu , nt Andri-Peedo Talu kitsepiima-valgehallitusjuust | 120-150 g |
õuna | 5-6 tk |
rosmariinioks | 1 |
fariinsuhkrut | 3/4 dl |
võid | 50 g |
Serveerimiseks: | |
Premia Eriti Rammusat vanilli-koorejäätist |
Sulata lehttainas, tõsta see võimalusel juba eelmisel õhtul külmkappi sulama.
Pane ahi sooja 225 kraadi juurde. Rulli tainas väheke õhemaks ja laota 24-26 cm ümmargusse ahjuvormi, nii põhja kui äärtele. Võid pirukad küpsetada ka väikestes tartaletivormides.
Pudista kitsejuust põhjale. Puhasta õunad seemnetest, lõika õhukesteks sektoriteks ja lao ringiratast kaunis punane koor peal tihedalt üksteise kõrvale. Alusta ladumist väljastpoolt sissepoole. Pudista õunte peale rosmariiniokkaid, fariinsuhkrut ja või väikeste tükikestena.
Küpseta ahjus 20-25 minutit. Serveeri krõbedat õunapirukat ahjusoojalt külma jäätisega. Võrratu maitseelamus- nagu soolakaramelliga pirukas!
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa