Õuna-martsipanikook
Mis oleks, kui tavalise õunakoogi juurde põimida veel ka martipani maitseelamust ning ehtsat koorejäätist? Kindlasti on tulemuseks üks kogu pere lemmik õunakook.
10tk
Koostisosad | |
---|---|
martsipani | 175 g |
vanillisuhkrut (või 1 tl vanillipastat) | 2 tl |
toasooja võid | 200 g |
suhkrut | 200 g |
muna | 4 |
nisujahu | 75 g |
soola | |
Kate: | |
õuna | 3 tk ( 500 g ) |
mandleid | 50 g |
suhkrut | 2 sl |
kaneeli | 1 tl |
Kaunistuseks tuhksuhkrut | |
Serveerimiseks: | |
Eriti Rammus karamelli-koorejäätis karbis | |
Premia vanilli-karamelli koorejäätist pohlamoosiga |
Vooderda piklik nelinurkne vorm (nt 18×30 cm) seest küpsetuspaberiga. Riivi külmkapikülm martsipanimass jämeda riiviga. Vahusta muna, või, martsipan ja vanillisuhkur. Lisa ükshaaval hulka munad, vahustamist jätkates. Lisa juurde ka soolaga segatud jahu.
Täidise jaoks koori ja tükelda õunad kuubikuteks, haki ka mandlid. Sega suhkur kaneeliga. Laota tainas vormi ja peale õunakuubikud, vajuta need käega väheke tainasse. Puista üle suhkru-kaneeliseguga ja puista peale ka hakitud mandlid.
Küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 30-35 minutit. See peaks ahjust välja võttes olema kaunilt kuldkollane ja küps, aga keskelt veel pehme, just nii jääb see jahtudes mahlane ja maitsev. Lase jahtuda restil, naudi jahtunult. Serveeri koos jäätisega!
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa