Õuna-martsipanikook
Mahlane ja martsipanine õunakook, mis maitseb imeliselt koos krõbeda mandlikatte ja kastmeks sulava jäätisega!
10 tk
| Koostisosad | |
|---|---|
| martsipani | 175 g |
| toasooja võid | 150 g |
| suhkrut | 100 g |
| muna | 4 tk |
| nisujahu | 75 g |
| näpuotsaga soola | |
| Kate: | |
| õuna | 500 g |
| sidrunit | 0,5 |
| mandleid | 50 g |
| suhkrut | 2 sl |
| kaneeli | 1 tl |
| Serveerimiseks: | |
| Premia Regatt koorejäätist | 1,75 l |
Vooderda piklik nelinurkne vorm (nt 18x 30) seest küpsetuspaberiga. Riivi külmkapikülm martsipanimass jämeda riiviga. Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval vahustamist jätkates munad. Lisa juurde ka soolaga segatud jahu.
Täidise jaoks koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks, pigista sidrunist mahla ja sega segamini, et ei tumeneks. Haki jämedalt mandlid. Sega katte jaoks suhkur kaneeliga. Laota tainas vormi ja laota peale õunakuubikud, vajuta need käega väheke tainasse. Puista üle suhkru-kaneeliseguga ja puista peale ka mandlihake.
Küpseta kooki ahjus 175 kraadi juures 40-45 minutit. See peaks väja võttes olema kaunilt pruun ja küps, keskelt kindlasti veel pehme, just nii jääb see jahtudes mahlane ja hea. Lase jahtuda restil, lõika ruutudeks. Serveeri koos jäätisega.
NB! Maitseb hea ka järgmisel päeval.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
