Õunad “hommikumantlis”
Austrias ja Saksamaal on see magustoit tihti kohvilaual. Hõrgud suhkrukaneelised õunarõngad pannkoogitaignas maitsevad kõige paremini pannilt tulnuna külma jäätisega. Aga ka jahtunult imehead! Proovi neid maasikajäätisega, imeline nmaitsekooslus.
Neljale kuni kuuele
Koostisosad | |
---|---|
väikest õuna | 4-6 tk |
muna | 2 tk |
nisu – või toortatrajahu | 3 dl |
näpuotsaga soola | |
piima | 2 dl |
pruuni roosuhkrut | 1 dl |
kaneeli | 0,5 dl |
võid ja õli praadimiseks | |
Serveerimiseks: | |
Eriti Rammus Maasika-koorejäätis maasikatoormoosiga karbis | 1 l |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Koori pestud õunad ja eemalda südamik. Viiluta õunad nii, et auk jääb viilu keskele. Vispelda kokku munad ja piim suhkru-kaneeliga, vispelda hulka jahu ja sool. Saad üsnagi paksu pannkoogitaigna. Kasta õunaviilud tainasse, tõsta kuumale pannile. Küpseta pannil või-õlisegus mõlemalt poolt ja tõsta vaagnale. Naudi soojalt koos jäätisega, aga ka jahtunult maitsevad head!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa