Õunamuffiniburgerid jäätisega (laktoosivaba)

Tordid ja koogid

Väga mahlased martsipani- õunamuffinid, millest on koos vanillijäätisega vahva meisterdada burgereid. Võlub ära iga maiasmoka!

12-15 tk

Koostisosad
Laktoosivaba või 200 g
Muna 2 tk
Suhkur 2 dl
Mandlimartsipan, Kalev 200 g
Nisujahu 2,5 dl
Küpsetuspulber 1,5 tl
Õun 300 g (u 2-3 tk)
Pruuni suhkur 2 sl
Kaneel 2 tl
Serveerimiseks
Premia Laktoosivaba Vanillijäätist 2 karpi
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Vooderda muffinipannipesad paberist vormidega või kasuta küpsetamiseks silikoonist muffinipanni. Sulata või. Riivi külmkapikülm martsipan jämeda riiviga. Klopi munad suhkruga lahti, lisa riivitud martsipan ja sulavõi. Lisa juurde ka küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega ühtlaseks tainaks.
Puhasta õunad ja tükelda kuubikuteks. Sega pruuni suhkru ja kaneeliga. Sega taigna hulka ja jaga muffinipanni pesadesse. Küpseta 175 kraadi juures u 15- 20 minutit või kuni muffinid küpsed ja sissetorgatud tikk kuiv. Lase jahtuda. Lõika kolmandik muffinilt pealt ära, pane jäätisepall peale ja mütsike jäätisele. Puista peale väheke tuhksuhkrut ja naudi enne, kui jäätis liiga ära sulab.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa