Õunapommid
Üks nostalgiline ja maitsev retsept. Õunapommid maitsevad parimalt samal päeval, kergelt veel ahjusoojana. Serveeri kaunilt koos jäätisepalliga väikesel taldrikul.
12-15 tk
Koostisosad | |
---|---|
Tainas: | |
pärmi | 50 g |
soola | näpuotsatäis |
suhkrut | 1 sl |
võid | 200 g |
leiget vett | 1,5 dl |
jahu | 6 dl |
Täidis: | |
õuna | 12-15 väikest |
suhkrut | 5 sl |
kaneeli | 2 tl |
Määrimiseks: | |
muna | 1 tk |
Serveerimiseks: | |
Eriti Rammus vanilli-koorejäätis | 1 pakk |
Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks, sega leige veega. Lisa jahu ning sega hulka pehme või. Sõtku ühtlaseks ja lase pool tundi külmkapis kerkida. Rulli taigen õhukeselt lahti, lõika sellest ruudud ( u12 x12 cm või vastavalt õunte suurusele).
Eemalda õunte keskelt südamikud spetsiaalse eemaldajaga või lõika südamik väikse noaga välja, soovi korral koori.
Sega suhkur kaneeliga kausikeses ja veereta õunu selles. Pane iga ruudu keskele õun. Tõsta õuna ümbert neli nurka üles üles, vajuta kokku ja keera sõlmimiskoht allapoole. Tõsta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soovi korral vormi ülejäänud tainast lehekesed ja vajuta kaunistuseks igale pallile peale.
Määri munaga ja küpseta 200° juures 10 – 15 minutit. Lase väheke jahtuda ja serveeri jäätisepalliga.
Mõnusat nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa