Õunašarlott
Väga mahlase ja maitsva õunakoogi saad just oma koduste hapukate õuntega. Serveeri mündi-šokolaadijäätisega, mis teeb lihtsa õunakoogi eriliselt hõrguks ja heaks!
8-10le
Koostisosad | |
---|---|
Õunad | 1 kg |
Munad | 3 suurt |
Suhkur | 2 dl |
Vanilliekstrakt | 1 tl |
Jahu | 2 dl |
Küpsetuspulber | 1 tl |
Kaneel | (Soovi korral) |
Serveerimiseks: | |
Tuhksuhkur | |
Piparmündi-koorejäätis šokolaaditükkidega |
Proovi retseptis
Valmistamine
Vooderda lahtikäiv 24 cm koogivorm seest küpsetuspaberiga või määri võiga.
Koori õunad, poolita ja puhasta seemnetest. Lõika sektoriteks ja viiluta õhukeselt. Laota vormi põhja.
Vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks, lisa vanill ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega käsitsi õrnalt ühtlaseks tainaks, laota õuntele.
Küpseta ahjus 175 kraadi juures u 50 minutit või kuni kook läbi küpsenud ja kaunilt kuldpruun. Proovi küpsust tikuga. Lase täielikult jahtuda ja tõsta serveerimisalusele. Serveeri koos jäätisega.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa