Pannkoogitorn jäätise ja pohlamoosiga

Magustoidud

Küpseta mõnusad paksud pannkoogid, lase jahtuda ja lao neist vahetult enne serveerimist kokku uhke pannkoogitort.

4-6-le

Koostisosad
Premia Eriti Rammus Koorejäätist maasikatoormoosiga 1 l
pohlamoosi 1 purk (300–400 g)
Pannkoogitainas:
nisujahu 2 dl
küpsetuspulbrit 1 sl
soola 0,5 tl
muna 2 tk
taimeõli 2 sl
vanillipastat (või vanillisuhkrut) 1 tl
suhkrut 2 sl
piima 1,5 dl
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Klopi vispliga kausis lahti munad, lisa vanillipasta, piim ja õli. Teises kausis sega küpsetuspulber soola, suhkru ja jahuga. Ühenda segud ja vispelda tainas ühtlaseks. Lase seista 15 minutit ja küpseta pannil 8-10 keskmise suurusega pannkooki. Tainast pane pannile u väiksem kulbitäis. Küpseta esimene pannkook ja vaata, kas jahu on piisavalt- kas kook kerkib ikka kenasti õhuliseks, vajadusel lisa pisut jahu juurde. Küpseta kogu tainas kookideks ja lase jahtuda.
Vahetult enne serveerimist lao igale pannkoogil mõnus kiht jäätist ja pohlamoosi.
Serveeri kohe kuuma kohvi kõrvale. Maitseb ahh kui hea!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa