Pehme piparkoogi keeks
Kuidas täita kogu tuba imeliste jõuluste lõhnadega? Küpseta pehmet piparkoogi keeksi vormis, kogu kodu täitub jõuluaroomidega!
8-10 tk
| Koostisosad | |
|---|---|
| toasooja võid | 250 g |
| piima | 2 sl |
| muna | 4 tk |
| suhkrut | 3 dl |
| nisujahu | 2 dl |
| kartulijahu | 1 dl |
| küpsetuspulbrit | 2 tl |
| kaneeli | 2 tl |
| ingverit | 1 tl |
| nelki | 1 tl |
| näpuotsaga soola | |
| Serveerimiseks: | |
| Kohvi-koorejäätist soolakaramellitäidise ja piimašokolaadis vahvlipallidega | 0,5 l |
Proovi retseptis
Valmistamine
Määri 1, 5 l keeksivorm seest võiga ja puista riivsaiaga üle.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval hulka toasoojad munad, iga lisamise järgi vahustades. Sega omavahel kuivained: jahud, küpsetuspulber, kaneel, nelk ja ingver. Sõelu vahu hulka. Lisa ka piim ja sega ühtlaseks tainaks.
Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta ahjus alumisel siinil 175 kraadi juures u 40-45 minutit või kuni keeks on küps. Proovi küpsust tikuga ja lase jahtuda restil. Kummuta jahtunult serveerimisalusele, lõika viiludeks ja serveeri jäätisepalliga.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
