Pehme piparkoogi keeks

Magustoidud Tordid ja koogid

Kuidas täita kogu tuba imeliste jõuluste lõhnadega? Küpseta pehmet piparkoogi keeksi vormis,  kogu kodu täitub jõuluaroomidega!

8-10 tk

Koostisosad
toasooja võid 250 g
piima 2 sl
muna 4 tk
suhkrut 3 dl
nisujahu 2 dl
kartulijahu 1 dl
küpsetuspulbrit 2 tl
kaneeli 2 tl
ingverit 1 tl
nelki 1 tl
näpuotsaga soola
Serveerimiseks:
Kohvi-koorejäätist soolakaramellitäidise ja piimašokolaadis vahvlipallidega 0,5 l
Proovi retseptis
Valmistamine

Määri 1, 5 l keeksivorm seest võiga ja puista riivsaiaga üle.

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval hulka toasoojad munad, iga lisamise järgi vahustades. Sega omavahel kuivained: jahud, küpsetuspulber, kaneel, nelk ja ingver. Sõelu vahu hulka. Lisa ka piim ja sega ühtlaseks tainaks.

Kalla tainas  ettevalmistatud vormi ja küpseta ahjus alumisel siinil 175 kraadi juures u 40-45 minutit või kuni keeks on küps. Proovi küpsust tikuga ja lase jahtuda restil. Kummuta jahtunult serveerimisalusele, lõika viiludeks ja serveeri jäätisepalliga.

Head nautimist!

 

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa