Pehme piparkook

Tordid ja koogid

Pehmet piparkooki teen alati ise esimesel advendil, et saada kodu jõuluaroome täis!
Siinsest kogusest saab suure plaaditäie kooki, millest jätkub perele maiustamiseks mitmeks päevaks.

10-12-le

Koostisosad
Keefir või hapupiim 5 dl
Suhkur 5 dl
Nisujahu 7 dl
söögisooda 1 sl
Jahvatatud nelk 3 tl
Kaneel 3 tl
Pohlamoos 1,5 dl
Või 150 g
Serveerimiseks
Premia vanilli-koorejäätis ingveritäidisega
Pohlad, võivad olla ka külmutatud
Pealesõelumiseks kaneeli
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Võta suur kauss. Mõõda sinna keefir või hapupiim ja suhkur, sega läbi. Sega omavahel jahu, sooda, nelk ja kaneel, lisa tainale. Lisa ka pohlamoos ja sulatatud või, sega ühtlaseks tainaks.
Kata kõrgete servadega suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sinna tainas. Küpseta 200 kraadi juures 30 – 40 minutit. Proovi tikuga küpsust – tikk peab jääma kuivaks.
Lase jahtuda. Lõika ruutudeks ja kaunista serveerimisel jäätisepalli, kaneeli ja pohladega.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa