Pehme piparkook
Pehmet piparkooki teen alati ise esimesel advendil, et saada kodu jõuluaroome täis!
Siinsest kogusest saab suure plaaditäie kooki, millest jätkub perele maiustamiseks mitmeks päevaks.
10-12-le
Koostisosad | |
---|---|
Keefir või hapupiim | 5 dl |
Suhkur | 5 dl |
Nisujahu | 7 dl |
söögisooda | 1 sl |
Jahvatatud nelk | 3 tl |
Kaneel | 3 tl |
Pohlamoos | 1,5 dl |
Või | 150 g |
Serveerimiseks | |
Premia vanilli-koorejäätis ingveritäidisega | |
Pohlad, võivad olla ka külmutatud | |
Pealesõelumiseks kaneeli |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Võta suur kauss. Mõõda sinna keefir või hapupiim ja suhkur, sega läbi. Sega omavahel jahu, sooda, nelk ja kaneel, lisa tainale. Lisa ka pohlamoos ja sulatatud või, sega ühtlaseks tainaks.
Kata kõrgete servadega suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sinna tainas. Küpseta 200 kraadi juures 30 – 40 minutit. Proovi tikuga küpsust – tikk peab jääma kuivaks.
Lase jahtuda. Lõika ruutudeks ja kaunista serveerimisel jäätisepalli, kaneeli ja pohladega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa