Piparkoogid pirni-koorejäätisega

Magustoidud

Küpsiku jõulusem versioon valmib ikka piparkoogiga. Meie pirni-koorejäätis
marmelaaditükkidega sobib selleks imeliselt.

Koostisosad
Või 100 g
Fariinsuhkur 125 g (u 1,5 dl)
Piparkoogimaitseaine 2 sl
Muna 1 tk (M)
Sool 0,5 tl
Jahu 200-250 g (u 4 dl) ja veidi veel taina kiles hoidmiseks ja rullimiseks)
Sooda 0,5 tl
Premia Pirni-koorejäätis marmelaaditükkidega 1 pakk
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Sulata või potis ja lisa fariinsuhkur. Sega, kuni saad ühtlase massi ja võta tulelt. Lisa piparkoogimaitseaine ja sool ning kalla segu tainamikseri kaussi. Lase u 10 minutit maitsestuda ja jahtuda. Asu lapiku segamisotsikuga tainast keskmisel kiirusel segama, lisa muna ning seejärel pool soodaga segatud jahukogust. Järk-järgult lisa ka ülejäänud jahu. Puista tainapall kergelt jahuga üle, mässi köögikilesse ja lase üle öö külmikus taheneda ja maitsestuda (peaksid saama ca 500 g tainast).

Rulli 100-150 g tainast jahuse tööpinna peal õhukeselt laiali, lõika u 10 cm pikkuse kuusekujulise vormiga tainast 14 piparkooki (ülejäänud taina võid samuti krõbedate piparkookide valmistamiseks ära kasutada, kas samal päeval või nädala jooksul) ja küpseta ahjus 180-kraadi juures ca 10 minutit. Lase täielikult jahtuda. Ava jäätisepakend ja lõika jäätis pikkupidi pooleks, nii et saad 2 u 2-3 cm paksusega ristkülikut. Lõika sama piparkoogivormi kasutades jäätisest kuusekujulised tükid, aseta need kahe piparkoogi vahele, suru kergelt ja pane kohe sügavkülmikusse. Kui jäätist vormimiseks enam ei jagu, kuid jäätisetükke jääb üle, sega pehme jäätis läbi ja suru paarisentimeetrise kihina sobiva suurusega karpi ja pane sügavkülma – kui segu on tahenenud võid vormimist jätkata. Lase jäätisega piparkookidel sügavkülmikus enne sööma asumist vähemalt 3 tundi taheneda.

Retsept ja foto: Britt Paju