Piparkoogimuffinid

Magustoidud

Mõnusad jõuluhõngulised muffinid, mida on pidulikumal puhul kaunis serveerida koos hõrgu jäätisepalliga. Suuremad keraamilistes vormides küpsetatud muffinid jäävad mahlasemad kui väikesed.

6 suurt või 12 väiksemat

Koostisosad
toasooja võid 100 g
fariinsuhkrut 2,5 dl
nisujahu 3 dl
kaneeli 1 tl
nelki 1 tl
ingverit 1 tl
muna 2 tk
hapukoort 1,5 dl
soodat 1 tl
Serveerimiseks:
Cookie Dough ja soolakaramellikastmega vanilli-koorejäätist 1 tops
Proovi retseptis
Valmistamine

Vahusta toasoe või suhkruga vahuks. Lisa ükshaaval munad, iga kord vahustades. Sega hulka hapukoor. Sega jahu hulka sooda ja maitseained, lisa taina hulka. Sega ühtlaseks ja jaga küpsetuspaberiga vooderdatud või võiga määritud vormidesse.

Küpseta ahjus 175 kraadi juures 15-20 minutit või kuni muffinid küpsed. Testi küpsust sissetorgatud tikuga, see peab jääma kuivaks.

Head nautimist!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa