Pirni-kohupiimarull
Rullbiskviit on üks kiiremaid ja lihtsamaid küpsetisi, kohupiima-pirnitäidisega saab see imemaitsev! Värsked pirnitükid kohupiimavahu sees üllatavad oma krõmpsu värskusega, külm jäätisepall lisab pirnimaitset veel juurde.
8-10-le
Koostisosad | |
---|---|
Biskviit | |
Muna | 4 tk |
Suhkur | 2 dl |
Nisujahu | 2 dl |
Küpsetuspulber | 1 tl |
Täidis | |
Maitsestamata kohupiimapasta | 300 g |
Vahukoor | 400 ml |
Suhkur | 3 sl |
Vanillisuhkur | 2 tl |
Ekströmsi vanillikastmepulber | 3 sl |
Pirn | 1-2 tk |
Soovi korral mõned marmelaadid | |
Serveerimiseks | |
Premia Pirni-koorejäätist marmelaaditükkidega |
Biskviidi tegemiseks vahusta munad suhkruga heledaks tugevaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu kuivained munavahu peale, sega ettevaatlikult läbi. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 6–8 minutit. Kummuta biskviit uuele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult all olnud paber. Lase jahtuda, kuni valmistad täidise.
Tükelda puhastatud pirnid väikesteks kuubikuteks. Täidiseks vahusta koor suhkrutega. Sega hulka kohupiim ja vanillikastmepulber, vahusta segamini. Tekib mõnusalt pudingutaoline vaht. Sega hulka ka pirnitükid ja soovi korral ka marmelaadikuubikud. Laota täidis jahtunud biskviidile ja keera küpsetuspaberi abil rulli. Hoia paar tundi kuni üle öö jahedas, et oleks parem lahti lõigata.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa