Pirni-kohupiimarull

Magustoidud

Rullbiskviit on üks kiiremaid ja lihtsamaid küpsetisi, kohupiima-pirnitäidisega saab see imemaitsev! Värsked pirnitükid kohupiimavahu sees üllatavad oma krõmpsu värskusega, külm jäätisepall lisab pirnimaitset veel juurde.

8-10-le

Koostisosad
Biskviit
Muna 4 tk
Suhkur 2 dl
Nisujahu 2 dl
Küpsetuspulber 1 tl
Täidis
Maitsestamata kohupiimapasta 300 g
Vahukoor 400 ml
Suhkur 3 sl
Vanillisuhkur 2 tl
Ekströmsi vanillikastmepulber 3 sl
Pirn 1-2 tk
Soovi korral mõned marmelaadid
Serveerimiseks
Premia Pirni-koorejäätist marmelaaditükkidega
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Biskviidi tegemiseks vahusta munad suhkruga heledaks tugevaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu kuivained munavahu peale, sega ettevaatlikult läbi. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 6–8 minutit. Kummuta biskviit uuele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda ettevaatlikult all olnud paber. Lase jahtuda, kuni valmistad täidise.
Tükelda puhastatud pirnid väikesteks kuubikuteks. Täidiseks vahusta koor suhkrutega. Sega hulka kohupiim ja vanillikastmepulber, vahusta segamini. Tekib mõnusalt pudingutaoline vaht. Sega hulka ka pirnitükid ja soovi korral ka marmelaadikuubikud. Laota täidis jahtunud biskviidile ja keera küpsetuspaberi abil rulli. Hoia paar tundi kuni üle öö jahedas, et oleks parem lahti lõigata.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa