Pirnijänkud
Lihtsuses peitub võlu! Meisterda koos lastega lehttaignapõhjal jänkupirukaid. Serveeri neid ahjusoojalt koos külma vanillijäätisepalliga sabasopsuks ja elamus on garanteeritud!
4-le
Koostisosad | |
---|---|
Külmutatud lehttaignaplaate võiga | 4 lehte (400 g) |
Pirn | 2 väiksemat |
Suhkur | 4 tl |
Kaneel | 1 tl |
Määrimiseks | |
Muna | 1tk |
Serveerimiseks | |
Premia vanilli-koorejäätist šokolaaditükkidega | 1 l |
Sulata lehttaignaplaadid ( võimalusel pane need juba eelmisel õhtul aeglaselt külmkappi sulama) ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega kaneel suhkruga taldrikul. Poolita pirnid ja lõika kõrgeima koha pealt roheline koorering ära, umbes jäätisepalli suurusega. Kasta pirni lõikepinnad suhkru-kaneelisegusse. Lõika pirnile pealt 3 pikuti sisselõiget, et paremini läbi küpseks ( mitte põhjani läbi.) Tõsta pirnipoolikud lehttaignaplaatide alumisele osale. 1 cm tainast jääks alla vaid. Lõika ka ümber pirni 1 cm laiuselt lehttainas ära kuni ülemise pirniotsani, kust edasi lõika pirukale 2 pikka jänese kõrva. Joonista kõrvadele terava väikese noaga keskele õrn jooneke.
Määri lahtiklopitud munaga pirnipiruka lehttaigna ääred ja kõrvad. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 5-6 minutit või kuni lehttainas on kaunilt kuldkollane ja pirnid küpsed. Serveeri pirukaid ahjusoojalt või jahtunult taldrikul koos külma vanillijäätisepalliga. Aseta pallid pirnilt lõigatud kaneelisele ringile, mis oleks nagu jänku kohev sabatops tagantvaates. Naudi kohe!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa