Prantsuse õunagalette vanillijäätisega

Pirukad ja plaadikoogid

See mõnusalt õunane ja maitsev prantsusepärane lahtine pirukas annab igaühele võimaluse luua oma kodus erilist prantsuse hõngu! Lisades juurde veel ka ehtsat koorejäätist saad tulemuseks ühe ütlemata hea magustoidu!

8 tk

Koostisosad
nisujahu 150 g
suhkrut 2 sl
külmkapikülma võid 100 g
soola näpuotsaga
külma vett 2 sl
Määrimiseks:
väike muna 1 tk
suhkrut 1 sl
Täidis:
võid 40 g 
suhkrut 3 sl
väike muna 1 tk
mandlijahu 40 g
õuna 300 g
sidrunist pressitud mahla 2 sl
Serveerimiseks:
Premia Eriti Rammusat vanilli-koorejäätist
Proovi retseptis
Valmistamine

Sega põhja jaoks jahu, suhkur ja sool. Lõika külm või kuubikuteks, haki koos jahuseguga puruseks seguks. Lisa vesi ja töötle ühtlaseks tainaks. Keera kilesse ja tõsta külma 30 minutiks.

Täidise jaoks vahusta toasoe või muna ja suhkruga. Lisa hulka mandlijahu.

Koori ja puhasta õunad, viiluta õhukesteks sektoriteks. Sega sidrunimahlaga.

Pane ahi sooja 180 kraadi juures. Rulli tainas küpsetuspaberil 28 cm läbimõõduga ringiks, tõsta paberiga ahjuplaadile. Määri peale täidis, jättes äärtest paar sentimeetrit tühjaks. Laota peale ka õunasektorid ja keera tühjad ääred tagasi õunte peale. Määri tainaääred lahti klopitud munaga ja puista peale suhkrut. Küpseta ahjus 180 kraadi juures u 25-30 minutit, võta ahjust ja lase jahtuda restil.

Sulata marmelaad potis ja määri õuntele, et saaks kauni läikiva pinna.

Haki mandlid ja puista peale. Serveeri külma jäätisega.

Head nautimist!

 

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa