Purukook moosiga
Võrratut purukooki moosiga küpseta ühs suures ahjuvormis või väikestes portsjonvormides. Viimaseid on eriti armas serveerida koos jäätisepalliga.
8-10le
Koostisosad | |
---|---|
nisujahu | 8 dl |
võid | 250 g |
suhkrut | 1 dl |
küpsetuspulbrit | 1 tl |
soola | |
Vahele: | |
isetehtud hapukat moosi | 500 g |
Serveerimiseks: | |
Premia panna cotta koorejäätis vaarika toormoosiga |
Proovi retseptis
Valmistamine
Mõõda kaussi küpsetuspulbri, soola ja suhkruga segatud jahu, lisa tükkidena või. Sega ühtlaseks purutainaks. Pudistada 2/3 sellest võiga määritud ühte suurde ahjuvormi ( 23x 33 cm) või väikestesse portsjonvormidesse. Laota peale moos ja pudista ka ülejäänud tainas.
Küpseta 180kraadises ahjus 20-30 minutit või kuni kook kaunilt küps. Lase jahtuda ja serveeri koos jäätisepalliga.
Mõnusat nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa