Rabarberi-jäätisemaius maasikatega

Magustoidud

Maasikas ja rabarber on tõesti hea maitsekooslus – üks on krapsakalt hapukas ja teine magus. Mõlemad kihilises maiuses, koos kondenspiimajäätisega on võrratu maitseelamus ja samas ka iga peolaua ehe!

4-le

Koostisosad
Rabarberikompott:
rabarberit 300 g
vett 2 sl
kookossuhkrut 0,5 dl
kaneeli 0,5 tl
Kaunistuseks:
maasikaid 5 dl
rohelisi mündilehti
Serveerimiseks:
Eriti Rammus Kondenspiima-koorejäätis karbis
Proovi retseptis
Valmistamine

Tükelda rabarber, mõõda koos veega potti ja kuuumuta keemiseni. Lisa kookossuhkur ja kaneel ning keeda 10–15 minutit, kuni kompott on paksenenud ja rabarberitükid väheke lagunenud.

Lase jahtuda ja jaga nelja pokaali või kausikesse.

Tõsta 2-3 jäätisepalli rabarberikihile. Kaunista värskete tükeldatud maasikate ja mündilehtedega ning naudi kohe.

Head maiustamist!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa