Rabarberi-kohupiimagalett
Galett on vaba vormiga pirukas, mida on lihtne valmistada. Lao rabarberid kauni kalasaba mustriga kohupiimatäidisele ja serveeri väheke jahtunult külma jäätisega. Imekaunis ja imehea!
8-10-le
Koostisosad | |
---|---|
Põhi: | |
jahu | 4 dl |
külma võid | 150 g |
suhkrut | 3 sl |
külma vett | 3 sl |
näpuotsaga soola | |
Kohupiimatäidis: | |
vanillikohupiima | 200 g (pakis) |
muna | 1 tk |
Kate: | |
rabarberit | 300 g |
suhkrut | 3 sl |
Serveerimiseks: | |
Premia vanilli-koorejäätis šokolaaditükkidega |
Mõõda jahu kaussi, lisa külm tükeldatud või. Lisa suhkur ja sool, haki segamini. Köögikombainis on kiire ja mugav valmistada. Lisa nii palju vett, kuni saad ühtlase taignapalli, keera kilesse ja tõsta 30 minutiks külmkappi.
Tükelda rabarberivarred 1, 5 cm pikkusteks tükkideks, paksemad varred poolita pikuti või lõika isegi kolmeks, et need läbi küpseksid. Sega suhkruga kausis.
Rulli küpsetuspaberil 28 cm läbimõõduga kettaks, libista ahjuplaadile. Sega kohupiim munaga, laota tainale nii, et 3 cm äärtest jääb vabaks. Keera ääred tagasi täidisele ja laota kauni kalasaba mustrina kohupiimale ka rabarberid.
Küpseta 200 kraadi juures u 20-30 minutit. Lase väheke jahtuda, lõika tükkideks ja serveeri koos külma jäätisepalliga.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa