Rabarberi-martsipani tartletid
Lihtsalt võrratu maitsekooslus: magus martsipan taignas ja hapukas rabarber halvaaga täidises! Serveeri küpsetisi jahtunult koos effektsete pooleks lõigatud pulgajäätistega.
6-8 tk
| Koostisosad | |
|---|---|
| Martsipani-purutainas: | |
| martsipani | 100 g |
| külma võid | 75 g |
| suhkrut | 3 sl |
| nisujahu | 1, 5 dl |
| näpuotsaga soola | |
| Täidis: | |
| rabarberit | 200-300 g |
| suhkrut | 3 sl |
| kartulitärklist | 2 sl |
| halvaad | 50 g |
| Serveerimiseks: | |
| Premia vähema suhkruga maasika või vaarika koorejäätist | 4 tk |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Riivi külmkapikülm martsipan, lõika või kuubikuteks. Sega martsipan, või, sool, suhkur ja jahu puruseks massiks (seda on mugav teha köögikombainis). Vajuta tainas 6-8 väikse tartletivormi põhja ja äärtele. Samal ajal viiluta pestud rabarberid. Tõsta kaussi, sega suhkru ja tärklisega. Laota rabarberid – maasikad vormidesse. Riivi peale halvaad ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit või kuni tartletid kaunilt küpsed. Lase jahtuda ja serveeri jäätisega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
