Rabarberi-purukook koorese vanillijäätisega

Pirukad ja plaadikoogid

Pole midagi paremat kui tükike rabarberi-purukooki, mis meenutab lapsepõlve. Sinna peale veel ka vanilli-koorejäätis, lausa keele viib alla!

20 tk

Koostisosad
võid 250 g
suhkrut 3 dl
nisujahu 8 dl
küpsetuspulbrit 2 tl
vanillisuhkrut 2 tl
muna 3 tk
piima 1,5 dl
maitsestamata jogurtit või keefirit 1 dl
Rabarberidegu:
rabarberit 600 g
suhkrut 2 sl
kaneeli 2 sl
Serveerimiseks:
Premia Eriti Rammusat vanilli-koorejäätist
Proovi retseptis
Valmistamine

Tükelda rabarber, sega suhkru ja kaneeliga.

Sulata või ja lase jahtuda. Sega omavahel suhkur, jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Lisa sulavõi ja sega ühtlaseks. Tõsta 3 dl sellest pealepuistamiseks kõrvale. Lisa ülejäänule piim, jogurt ja munad. Töötle kiirelt ühtlaseks tainaks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud väiksemale ahjupannile (30 x 40 cm). Laota peale rabarberisegu ja pudista peale kõrvalepandud purusegu.

Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 20-30 minutit. Lase väheke jahtuda ja lõika 20 suureks ruuduks. Serveeri koos vanillijäätisega.

Head nautimist!

 

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa