Rabarberisiirup koos jäätise ja maasikatega
Kui külmkapis omakeedetud värske rabarberisiirup olemas, saad kiirelt imemaitsva ja kauni magustoidu koos jäätise ja maasikatega. Sõelumisel järgijäänud rabarberikompotti kasuta hommikupudrus või kookides.
4-6-le
| Koostisosad | |
|---|---|
| suhkrut | 4 dl |
| vett | 3 dl |
| punaste vartega rabarberit | 700 g |
| Serveerimiseks: | |
| maasikaid | |
| Premia Eriti Rammus Vanilli-koorejäätist | 1 l |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Pese rabarber ja tükelda koos punakate koortega. Kuumuta potis vesi, suhkur ja rabarber keemiseni, kuumuta u 15 minutit madalal kuumusel. Siirup peaks paksenema. Sõelu ja lase jahtuda, jahtudes pakseneb veelgi. Kalla siirup puhtasse klaaspudelisse ja hoia külmas. Serveeri jäätise peale, pannkookidele või suvistes mullijookides.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
