Rabarberisiirup koos jäätise ja maasikatega

Magustoidud

Kui külmkapis omakeedetud värske rabarberisiirup olemas, saad kiirelt imemaitsva ja kauni magustoidu koos jäätise ja maasikatega. Sõelumisel järgijäänud rabarberikompotti kasuta hommikupudrus või kookides.

4-6-le

Koostisosad
suhkrut 4 dl
vett 3 dl
punaste vartega rabarberit 700 g
Serveerimiseks:
maasikaid
Premia Eriti Rammus Vanilli-koorejäätist 1 l
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Pese rabarber ja tükelda koos punakate koortega. Kuumuta potis vesi, suhkur ja rabarber keemiseni, kuumuta u 15 minutit madalal kuumusel. Siirup peaks paksenema. Sõelu ja lase jahtuda, jahtudes pakseneb veelgi. Kalla siirup puhtasse klaaspudelisse ja hoia külmas. Serveeri jäätise peale, pannkookidele või suvistes mullijookides.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa