Rosinamuffini-burgerid
Rosinasõprade unistus! Mõnusalt kohev muffin koos rosinajäätisepalliga. Mida veel unistada või soovida. Lihtne küpsetada ja meisterdada ka lastel.
12 tk
| Koostisosad | |
|---|---|
| sulavõid | 150 g |
| suhkrut | 1,5 dl |
| muna | 2 tk |
| nisujahu | 3 dl |
| küpsetuspulbrit | 2 tl |
| soola | näpuotsaga |
| piima | 0,5 dl |
| rosinaid | 150 g |
| 1 apelsini riivitud koor | |
| Serveerimiseks: | |
| Premia Vanilli-koorejäätist rosinatega | 1 l |
Laeota rosinaid 15 minutit kuumas vees, nõruta sõelal ja kuivata köögipaberi vahel.
Sulata või, lisa juurde piim. Vahusta toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks, lisa või-piimasegu ja eelnevalt segatud jahu, sool ja küpsetuspulber. Viimaks sega juurde ka rosinad ja riivi pestud apelsinilt koor. Sega ühtlaseks ja jaga tainas paberist muffinivormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 15 minutit või kuni muffinid küpsed- sissetorgatud tikk peab jääma kuivaks. Lase jahtuda. Koori serveerides muffinitelt paber maha, lõika mütsike maha ja pane rosinajäätisepallike muffiniburgeri vahele.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
