Snicersi õunapirukas
Snickers ja kondenspiimakaramell koos soolapähklitega õunapirukas viib keele alla. Vanillijäätis teeb piruka veel ainult paremaks.
10 tk
Koostisosad | |
---|---|
võid | 200 g |
nisujahu | 4 dl |
suhkrut | 2 sl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
soola | 0, 5 tl |
külma vett | 1-2 sl |
Täidis: | |
õuna | 4 (u 500 g) |
suhkrut | 2 sl |
kaneeli | 1 tl |
kondenspiimakaramelli | 100 g |
Snickersit | 100 g |
soolapähkleid | 1 dl |
Eriti Rammus Vanilli-koorejäätist karbis | 1 l |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Valmista tainas köögikombainis, vajuta 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele.
Tõsta 30 minutiks külma. Torka kahvliga augud ja eelküpseta põhja 175 kraadi juures 10 minutit. Võta ahjust ja lase jahtuda.
Koori ja puhasta, viiluta õunad. Lao põhjale. Puista peale suhkrut ja kaneeli. Tõsta kondenspiimakaramell väikeste kuhjakestena pirukale, puista peale hakitud soolapähklid.
Küpseta veel 15-20 minutit. Võta ahjust ja laota peale viilutatud Snickersid. Serveeri külma vanillijäätisega. Oi-oi kui hea!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa