Šokolaadi-karamelli-brownied
Brownie on magustoit, millele on raske öelda EI. Rikkalikult šokolaadine brownie koos ehtsa vanilli-koorejäätisega on kombinatsioon, mis ei aegu kunagi.
16 tk
Koostisosad | |
---|---|
tumedat šokolaadi | 300 g |
võid | 200 g |
muna | 3 tk |
fariinsuhkrut | 3 dl |
nisujahu | 1 dl |
küpsetuspulbrit | 1 tl |
Serveerimiseks: | |
Premia Eriti Rammusat vanilli-koorejäätist | |
värskeid marju või granaatõunaseemneid |
Kuumuta ahi 160 kraadini. Vooderda umbes 23 cm neljakandiline küpsetusvorm seest küpsetuspaberiga. Sulata potis madalal kuumusel või, tõsta kõrvale ja lisa tükeldatud šokolaad, lase sulada mõni minut ja sega sulamiseni.
Vahusta munad ja lisa fariinsuhkur (mõni minut). Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Vala šokolaadisegu munavahu hulka. Sõelu hulka jahu ja sega ühtlaseks. Vala vormi ja küpseta ahjus 160 kraadi juures ülevalt-alt kuumusega 35- 45 minutit.
Kook peab jääma seest veidi niiske ja pealt krõbeda koorikuga. Küpsuse proovimiseks torka puidust hambatikk koogi keskele. Kui tiku külge jääb veidi kooki, on õige aeg kook ahjust välja võtta. Kui tikk jääb täiesti kuivaks, on kooki juba liiga kaua küpsetatud. Lase jahtuda vormis vähemalt 1 tund ja lõika seejärel ettevaatlikult ruutudeks. Serveeri jäätisepallidega koogitükkidel ka kaunista värskete marjade või granaatõunaseemnetega.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa