Šokolaadi-küpsisetort
Šokolaadi-küpsisetorti saab paremaks muuta vaid serveerides seda rammusa šokolaadijäätisega. Tee tort valmis eelmisel päeval või mõni tund varem.
8-le
Koostisosad | |
---|---|
šokolaadiküpsiseid | 2 pakki ( a`180 g ) |
šokolaadi | 200 g |
hapukoort | 200 g |
võid | 50 g |
vahukoort | 1 dl |
kanget kohvi immutamiseks | 1-2 dl |
Kaunistuseks: | |
Eriti Rammusat Šokolaadi-koorejäätist | 1 l |
söödavaid lilli | |
kultuurmustikaid |
Kuumuta vahukoor keemiseni, tõsta kõrvale. Lisa hulka või ja hakitud šokolaad. Sega sulamiseni. Lase jahtuda. Immuta küpsised jahtunud kohvis ja lao 2×4 piklikule alusele. Kata poole koguse hapukoorega. Immuta taas 8 küpsist kohvis ja lao hapukoorele, laota peale mõnus kiht šokolaadikreemi ja taas immutatud küpsised. Kata ülejäänud hapukoorega ja lao peale viimane kiht immutatud küpsiseid. Kata tort pealt üsna paksult tasahaaval šokolaadikreemiga, nirista seda ka külgedele. Tõsta külma 4 tunniks kuni üle öö. Kaunista tort jäätisepallidega, riivi peale šokolaadi. Kaunista mustikate ja söödavate lilledega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa