Šokolaadikook karamelli ja jäätisega

Tordid ja koogid

Pehme ja maitsekas šokolaadikook saab uhke ilme jäätise, marjade ja kommidega serveerituna. Imeline kohvikõrvane.

8-10 tk

Koostisosad
võid 100 g
šokolaadi 100 g
muna 3 tk
suhkrut 2 dl
jahu 2 dl
kakaod 3 sl
vanillisuhkrut 1 tl
näpuotsaga helbesoola
Kaunistuseks:
kondenspiimakaramelli 100 g
värskeid marju ( nt kultuurmustikaid ja jõhvikaid) 100 g
Premia Vanilli-koorejäätis tumeda šokolaaditäidisega 1 l
Raffaellot u 10
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Soojenda ahi alt ja ülevalt kuumusel 175 kraadi juurde. Määri lahtikäiv 20 cm koogivorm seest võiga või vooderda küpsetuspaberiga.
Sulata või potis, tõsta pliidilt ja lisa hakitud šokolaad. Sega sulamiseni.
Vispelda munad suhkruga (ära vahusta!), lisa hulka eelnevalt omavahel segatud jahu, kakao ja vanillisuhkur. Kalla hulka ka sulavõi-šokolaadisegu ja sega ühtlaseks tainaks. Laota vormi ja küpseta ahju keskosas u 30 minutit, kuni kook pealt kaunilt kerkib, ka mureneb. Seest peab jääma pehmeks, see tahkub jahtudes- ainult nii saab kook seest mahlane ja märg. Lase jahtuda ja tõsta vähemalt 2 tunniks külmkappi.
Määri kondenspiimakaramell koogile, kaunista jäätisepallide, marjade ja Raffaellodega. Osad marjad ja kommid poolita.
NB! Kui soovid gluteenivaba kooki, kasuta toortatrajahu või gluteenivaba jahusegu. Samuti vaata, et šokolaad ja maiustused oleksid gluteenivabad.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa