Šokolaadine puuviljakeeks

Tordid ja koogid

Tõelise maiasmoka unistus väikese üllatusega, koos uhiuue vanilli-koorejäätise kirsi-tšillitäidise ja šokolaaditükkidega lihtsalt võrratu!

8le kuni 10le

Koostisosad
Või 200 g
Suhkur 200 g
Muna 4 tk
Jahu 200 g
Mandlijahu 100 g
Kakaopulber 3 sl
Piparkoogimaitseaine 0,5 tl
Küpsetuspulber 1,5 tl
Tume šokolaad 100 g
Kuivatatud kirsse 150 g
Kuivatatud jõhvikaid 100 g
Kuivatatud ploome 100 g
Rosinad 100 g
Tumedat rummi 1,5 dl
Röstitud ja kooritud metspähklid 70 g
1 apelsini mahl (u 1 dl) ja riivitud koor
Katteks:
Tumedat šokolaadi 150 g
Vahukoor 0,75 dl
Kokteilikirsse
Loorberilehti
Serveerimiseks:
Premia vanilli-koorejäätis kirsi-tšillitäidise ja šokolaaditükkidega
Proovi retseptis
Valmistamine

Haki kuivatatud puuviljad, sega rummiga ja kuumuta, kuni vedelik potis mulisema asub. Tõsta tulelt, sega ja lase täielikult jahtuda.

Vahusta toasoe või suhkruga umbes 5minuti jooksul, kuni saad heleda ja koheva vahu. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad (sega tainast ainult niikaua kuni munad on tainaga ühtlustunud) Sega kokku jahu, mandlijahu, kakao, piparkoogimaitseaine ja küpsetuspulber ning lisa vaikselt segades tainale. Lisa apelsinimahl ja –koor, puuviljad koos rummiga ning hakitudpähklid ja hakitud šokolaad.

Määri suurem keeksivorm (umbes 31 x 13 cm) võiga, täida tainaga ja silu pealt ühtlaseks. Küpseta 175-kraadi juures umbes 1 h 10 min. Lase keeksil vormis täielikult jahtuda, seejärel kummuta ettevaatlikult välja ja tõsta serveerimisalusele.

Katte valmistamiseks kuumuta koor keemiseni, võta tulelt ja sega sekka peeneks hakitud šokolaad. Kui segu jääb liiga paks, lisa õige veidi keevat vett. Määri segu keeksile ja lase veidi jahtuda. Kraabi terava noaga mööda šokolaaditahvli põhja õhukesi laaste ja kata nendega vaabaosa, lisa kokteilikirsse ja loorberilehti ning serveeri koos jäätisepallidega.

Mõnusat maiustamist!

Retsept ja foto: Britt Paju