Šokolaadised blenderiküpsised piparmündijäätisega

Magustoidud

Selle retsepti järgi saad teha oma kodukootud Küpsikud. Blender aitab teha lihtsa taigna küpsiste jaoks. Kodukootud blenderiküpsiste vahele sobib ideaalselt meie palavalt armastatud piparmündi-koorejäätis šokolaaditükikestega.

5 tk

Koostisosad
võid 100 g
tumedat šokolaadi 75% 200 g
muna 2 tk
fariinsuhkrut 1 dl
jahu 1 dl
küpsetuspulbrit 0,5 tl
soola ¼ tl
Premia piparmündi-koorejäätist 0,5 l
Proovi retseptis
Valmistamine

Sulata või potis ja võta tulelt. Lisa peeneks hakitud šokolaad ja sega, kuni saad ühtlase siidise segu. Vajadusel kuumuta ettevatlikult. Lase segul 10 minutit jahtuda.

Vahusta blenderis tugeval kiirusel munad ja suhkur. Alanda kiirus miinimumini, ava väike kaaneosa ja vala aeglaselt juurde šokolaadimass, samal ajal lase blenderil vaiksel kiirusel tainast segada. Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga, ning lisa kahes jaos samamoodi tainale.

Tõsta supilusika või väiksema jäätisekulbi abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 10 ühesuurust küpsisetainakuhja (jäta iga küpsise vahele vähemalt paari sõrme laiune vahe), soovi korral tee näpud külma vee all märjaks ja vajuta kergelt kuhjad madalamaks. Küpseta 175-kraadises ahjus 10 minutit – need tahenevad peale ahjust välja võtmist veelgi. Võta küpsised ahjust ja aseta jahutusrestile.

Lase täielikult jahtuda, seejärel võta jäätisekulbi või lusikaga jäätisekarbist pall, tõsta küpsise alumisele osale ning suru peale teine küpsis, nii et jäätis jääb kahe küpsise vahele. Tõsta sügavkülma pooleks tunniks  või sobiva momendini tahenema ja serveeri.

NB! Blenderis küpsiste valmistamisel ära suurenda tainakogust vaid tee küpsiseid vajadusel mitmes jaos. Olgu aga ka öeldud, et kuigi antud kogusest valmib vaid viis küpsist, on need vägagi toekad!

Head nautimist!

 

Retsept ja foto: Britt Paju