Suur ja pehme šokolaadiküpsis otse ahjust

Magustoidud

Ülihea on see ahjusoe šokolaadiküpsis koos külma jäätisega serveerituna.
Lase vaid 5-10 minutit jahtuda ja serveeri.

kaheksale- kümnele

Koostisosad
võid 220 g
fariinsuhkrut 3 dl
valget suhkrut 1 dl
muna 1 tk
munakollane 1 tk
vanillisuhkrut 2 tl
nisujahu 5 3/4 dl
küpsetuspulbrit 1 tl
näpuotsaga soola
tumedaid šokolaadinööpe 3 dl
Serveerimiseks:
šokolaadiglasuuri
Premia Vanilli-koorejäätist tumeda šokolaaditäidisega 1 l
ahjukindel 25 cm pann
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Sega omavahel kuivained: jahu, tärklis, sooda ja sool.
Vahusta toasoe või, lisa suhkrud, vahusta veel 2-3 minutit. Lisa munakollane, muna ja vanillisuhkur. Vahusta veel. Kraabi kausi seintelt tainas alla ja vahusta veel. Lisa kuivained ja sega ühtlaseks tainaks. Sega käsitsi hulka šokolaadinööbid. Võid taina valmis teha 3-4 päeva varem ja tõsta pool tunnikest enne küpsetamist toatemperatuurile. Laota tainas u 25-26 cm läbimõõduga ahjukindlale pannile või vormi. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 25-30 minutit. Lase jahtuda 5-10 minutit, serveeri koos lusikate ja jäätisepallidega. Nirista peale šokolaadikastet. Lõika viiludeks või anna igale sööjale lusikas kätte.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa